BİZİ ARAYIN KONUMU AÇ
whatsApp ile mesaj gönder
0 236 231 02 41 info@al-tur.com
DE TR

Yurtdışı Borçlanması Başvurusu Nereye Yapılır?

Yurtdışı borçlanma talep dilekçesi ve gerekli belgeler temin edildikten sonra yurtdışı borçlanması başvurusu Sosyal Güvenlik Kurumu il ya da ilçe müdürlüklerine yapılmaktadır. Yurtdışı borçlanması başvurusu için kuruma şahsen gidilmesi gerekmektedir. Online olarak yapılabilecek bir başvuru sistemi henüz oluşturulmamıştır. Başvuru için yapılması gerekenler şu şekildedir;

Yurtdışında 8 Mayıs 2008 tarihinden önce ya da sonra geçen hizmet süreleri için, yine bu tarihten sonra borçlanma talebinde bulunma isteği varsa ilgili kişinin Türkiye’de son defa olarak yapması gerekenler;


Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak çalışması olan kişilerin yurtdışı borçlanma işlemleri için en son Türkiye’de bulunduğu zamanda ikametgahının bulunduğu bölgedeki SGK il müdürlüklerine ya da Sosyal Güvenlik Merkezlerine başvuru yapılması gerekmektedir. Eğer başvuru sahibinin Türkiye’de ikamet kaydı bulunmuyorsa başvurunun nüfusa kayıtlı olan ilde bulunan SGK il müdürlüklerine yapılması gerekmektedir.


506 sayılı kanunun 20. maddesi kapsamında çalışması olan başvuru sahiplerinin bağlı olduğu sandık tarafından sonuçlandırılmaktadır.


Türkiye’de herhangi bir sosyal güvence kapsamında çalışması bulunmayan kişiler, yurtdışı borçlanmasını ev kadını olarak geçen süreleri için yaptırabilmektedir. Bu kişiler Türkiye’de ikametinin bulunduğu yere bağlı olan Sosyal Güvenlik Kurumu il müdürlüklerine başvuru yapabilirler.


Almanya hariç kendisi ya da hak sahiplerine sosyal güvenlik sözleşmesi kapsamında aylık bağlanmış ola kişiler, yurtdışı borçlanma işlemlerini Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yurtdışı Sözleşmeler ya da Emeklilik Daire Başkanlığı’na yapabilmektedir.

ALTÜR ARAŞTIRMA MERKEZİ HAKKINDA

Kurucusu Nezaket Müftüoğlu şirketimizin 1994'den bu güne kadar bir çok ülkenin sosyal hakları ile ilgili araştırma yapıp bu ülkelerde çalışıp kesin dönüş yapan gurbetçilere haklarına kazandırmak için gerekli hizmetleri sağlamaktadır.

 

Avrupa ülkelerinde yıllarca bir çok gurbetçimiz ağır şartlarda çalıştı ve Türkiye 'ye kesin dönüş yaparak yaşamanı devam ettirdi.

 

Bir çok sosyal haklara sahip olan gurbetçilerimiz ülkenin yasasını, mevzuatını ve dilini bilmediği için bir çok haklarını ALAMADI.

 

1994 yılında kurduğumuz AL-TÜR ARAŞTIRMA MERKEZİ koşulsuz müşteri memnuniyeti ilkesiyle çalışmaktadır. Türkiye çapında bir çok gurbetçinin haklarını getirip kendilerine ödemenin gururu içerisindeyiz. Avrupa ülkelerinde her yıl yeni çıkan yasaları takip edip hak sahibi olan kişilere bu konuda bilgi veriyoruz. 

DEVAMINI OKU